Litt om livet - Artikkel i Varden

 
 


 
Line tror på kjærlighetsenergien

Line Gudahl (52) tror på energibaner, gjenfødelse og kjærlighetskraft. Og hun har gjort det til levebrød som yogalærer, yogamassør og healer.

I ti år satt Line Gudahl på et kontor og jobbet med noe av det mest logiske og matematiske man kan drive med: Hun var dataprogrammerer. Men så sa det helt stopp.

– Det strammet seg i nakken og jeg fikk hodepine hver gang jeg kom på jobb. Jeg likte det jeg jobbet med, men fikk etter hvert en stemme i hodet som sa: «Du skal gjøre noe annet».

Det var da hun gjorde noe helt utypisk henne: hun oppsøkte en synsk kvinne.

– Da jeg møtte henne fortalte hun ting om livet mitt som hun ikke hadde forutsetninger for å vite. Jeg husker godt en ting hun sa om framtida mi: «Det er ikke sikkert du skal massere ryggene på folk, men du skal jobbe med folk».

Fikk kontakt med "kjærlighetsenergien"

Det var ikke tvil lenger; Line ville skifte retning i livet. Det første lille skrittet ble å besøke Alternativmessa i Oslo i 1994. Standen som gjorde mest inntrykk på henne der tilhørte «Verksted for helhetsmassasje». Kort tid etterpå begynte hun på kurs hos dem, og lærte om massasje og energibaner.

Gjennom yoga fikk hun for første gang kontakt med det hun kaller «den universelle kjærlighetskraften».

- Jeg følte jeg kom til et godt sted inni meg; det var som å komme hjem og jeg følte en kjærlighetsenergi.

I 1996 var hun ferdig med utdannelsen og flyttet til Bamble med mannen hun var gift med. Her begynte hun å jobbe med alternativ behandling.

I dag kaller hun seg yogalærer og yoga-massør. Men hun har også vært innom både healing og regresjonsterapi, som er bearbeidelse av opplevelser fra dette og tidligere liv.

Ble brent som heks

– Jeg tror vi lever flere ganger. Vi er laget slik at vi skal glemme våre tidligere liv, men vi kan få hjelp til å huske dem.

– Vet du noe om dine tidligere liv?

– Ja, jeg har blant annet blitt brent på bålet. Jeg har hatt sterke healingevner før, og da kunne du bli drept for slikt.

– Så du mener du ble brent som heks?

– Ja, men jeg har hatt mange fine liv også.

Alle teknikker og all behandling Line Gudahl driver med bygger på en tro om at det går energibaner gjennom menneskekroppen. Blokkeringer i disse energibanene skaper plager, og må åpnes opp.

– Ting vi opplever i livet setter seg i kroppen og kan bli en kronisk lidelse hvis vi ikke får bearbeidet det. Snåsamannen er ekstrem; han kan se på deg og holde på deg så blir det løst opp. Jeg tenker på healing som en livslang prosess, sier hun.

Gjennom yoga og yogamassasje mener hun at man får løst opp energibanene. Man kan få kontakt med sin indre kjærlighetsenergi, som igjen kan koples til den store kjærlighetskraften i universet.

Må få lov å mene det er tull 

Line Gudahl tror på Snåsamannens helbredende kraft, men er ikke kristen, slik som ham. Hun driver med yoga som har røtter i hinduismen, men er ikke hindu.

– Jeg tror på en høyere kjærlighetskraft som ikke er koplet til religionene. Den er en kilde til alt – også religionene – og alle personer har en link til den. Jeg tror vi vil få en mye bedre verden hvis alle kan finne den godheten i seg selv.

– Noen mener at energibanene og mye av det du driver med bare er tull, uten rot i virkeligheten?

– Ja, det må de få lov til. Jeg føler ikke at jeg må bevise noe. For meg er ikke vitenskapelige bevis så viktig, for jeg føler at det er så riktig og vet at energibanene er der, sier Line.

Hun forteller at det hender folk som kommer til henne for kurs og behandling, kjenner at Line gjør noe med dem, så de spør: «Har du varme hender?».

Samtidig merker hun at folk er blitt mye mer åpne, både for yoga og thai-yogamassasjen hun tilbyr.

– Da jeg begynte med yogakurs i 2003 var folk skeptiske. Før de meldte seg på ringte de og spurte en masse om hva dette var. Nå sender de bare påmeldingen på en sms.

 

Tekst og foto: Torbjørn Tungesvik, Varden