Sivananda Yoga     

 
   

 
Sivananda Yoga

Sivananda Yoga nettside

Sivananda Yoga Vedanta Centre er en stor organisasjon som drives av personer (swami/munker) som dedikerer sitt liv totalt til yoga. De har yogasentre i mange av de store byene rundt omkring i verden, og har egne ashram i landlige omgivelser flere steder i verden.

De underviser yoga som den helhetlige livsveien det er.

Er du på byferie i en by der de har senter, kan du gå dit for en yogatime, eller du kan reise til et ashram på yogaferie, karmayoga (jobbe) eller kurs. Når du er på et ashram deltar du i yogalivet fra du står opp til du legger deg.

Sivananda Yoga deles i 5 hovedretninger:
1. Asanas - fysiske øvelser
2. Pranayama - pusteøvelser
3. Savasana - avspenning
4. Vegetarisk kosthold
5. Vedanta og Dhyana - positiv tenking og meditasjon 

Lærerne
Grunnleggeren av Sivananda Yoga er Swami Vishnudevananda, som var disippel av Swami Sivananda.

De har igjen elever/swamier som driver organisasjonen videre.

Yoga er så mye mer enn yogastillinger, men jeg tar med alle disse bildene fordi jeg synes de er fine, og det minner meg om en sommermorgen på terrassen i 2004 da mor og far var på besøk og far tok noen raske bilder, som jeg har brukt i alle år.

Om du ikke har gjort yoga før og synes det ser vanskelig ut, kan alle øvelser tilpasses den kroppen du har. Jeg har også yogatimer som er merket med "roligere", og de er det ikke solhilsen eller opp-ned-stillinger. Det er mye avspenning (savasana) i timene - i begynnelsen, mellom øvelsene, og til slutt. Det er også pusteøvelser i alle timene, så de er ganske rolige.
 


De 12 asanas i Sivananda Yoga       

       

       
Solhilsen


       

       

       Noen andre asanas - fordi jeg synes at det er moro å se hva kroppen kan få til