l i n e g u d a h l . n o

dette skjer på Fredtun

yoga og meditasjon

yogamassasje


Du kan bestille time (90 min):

Man, tirs, tors, fre: kl 11 eller 13

Du kan komme alene eller samle en liten gruppe på inntil 4 personer (for øyeblikket: maks 3 personer)

Sted: Fredtun, Stabbestad

Pris pr gang:

En-til-en: kr 800

2 personer: kr 450 per person

3-4 personer: kr 300 per person


Bestill time


Fredtun

Våren 2020 flyttet jeg til et hus i skogen som opprinnelig ble bygget og brukt som bedehus. Navnet på plassen er Fredtun og ligger på Stabbestad i Kragerø kommune. Det er her jeg jobber nå.

Yoga

Jeg har undervist yoga og hatt det som hovedjobb siden 2003. Det startet med den tradisjonelle Sivananda Yoga, og endte med en serie øvelser som gjøres veldig langsomt med fokus dypt inn i kroppen. En meditativ time som forener kroppen, pusten og sansene i en langsom bevegelse.

Øvelsene gjøres liggende, sittende og stående. Kroppen får styrke, bevegelighet og hvile. Det å fokusere på en rolig pust hjelper oss enda dypere innover i kroppen. Timene avsluttes alltid med en lang og dyp avspenning (nidra).

Øvelsene er enkle og kan tilpasses deg. Jeg erfarer at jo enklere øvelsene er, jo dypere virker de. Det handler om å være til stede i kroppen når du gjør øvelsene, og videre ta med deg fokuset og tilstedeværelsen ut i dagliglivet.Foto: Vigdis Settem


Yogamassasje

Her er du våken, men passivt med i timen. Du lar deg lede inn i kroppen, pusten, og bare er til stede.

Denne massasjen foregår på matte på gulvet. Du har på deg løse og ledige klær.

Massasjen kan oppleves som dypt avslappende.

Massøren trykker, beveger, strekker og holder - alt på en myk og behagelig måte. Vi jobber på kroppens energilinjer.

Måten denne massasjen utføres stammer fra den nordlige delen av Thailand, og er praktisert i tusener av år. Thai Yoga Massasje ble opprinnelig utført i templene som en fysisk utførelse av energien METTA - universell kjærlighet.

Massasjen utføres på en meditativ måte med full oppmerksomhet og tilstedeværelse.

Hvis du ønsker å lære massasje sammen med partneren din, kan dere komme til timer for å lære hvordan dere kan gi hverandre en avslappende yogamassasje.Hvis du vil gå dypere

Disse timene er veldig åpne, og jeg står til disposisjon med mine erfaringer innen:

- pust

- dyp avspenning

- langsomme bevegelser og gode fysiske øvelser

- bruke sansene

- være tilstede i kroppen

- ha kontakt med naturen

- lys og kjærlighet

- oppdage, akseptere, transformere - det som skjer i kroppen

- indre fred og ro


Vi snakker sammen om hvordan du har det akkurat nå, så leder jeg deg inn i kroppen med forskjellige øvelser. Vi har en kommunikasjon der jeg av og til spør hva du føler eller opplever. Du opplever og jeg er der som en støtte og veileder.

Du lærer disse øvelsene, så du kan bruke de hjemme. Du bestemmer selv hvor ofte du vil komme til timer her på Fredtun. Min erfaring er at det er lettere å gjøre øvelser hjemme når du har en time å se fram til.

Rull videre nedover for å lese mer om det du kan velge å jobbe med.

Pust

Legger du merke til pusten din?

Ta en liten pause akkurat nå og legg merke til hvordan du puster. Kjenn inni nesa. Lufta som flyter inn og ut av nesa. Kjenn etter hva som skjer i kroppen akkurat nå.

Hvis du ønsker å komme til timer der vi har fullt fokus på pusten, er du velkommen til det.Dyp avspenning

I en dyp avspenning havner vi ofte i en tilstand mellom våken og søvn. Det er som en flytende og veldig behagelig tilstand. En tilstand som vi har lyst til å fortsette å være i.

Hvis du ønsker å lære mer om iRest Yoga Nidra, gir jeg deg gjerne timer i det.Langsomme bevegelser og gode fysiske øvelser

Det skjer noe med oss når vi virkelig setter fokus på den langsomme bevegelsen. Hvis du sitter nå: La fokuset gå ned til sittebena. Begynn å bevege hofta sakte - med fokus på sittebena. Hva skjer?Bruke sansene

Når vi virkelig ser, virkelig hører - hva skjer?Være tilstede i kroppen

I alt du gjør, legg merke til hvordan det er å være til stede i kroppen.Kontakt med naturen

Jeg liker å si: "Naturen tar imot deg akkurat som du er".Lys og kjærlighet

Hvis alt kommer fra lys - er det lys i hele deg, i alle cellene dine.Oppdage, akseptere, transformere - det som skjer i kroppen

Metode for å jobbe med følelser, tanker, minner og blokkeringer i kroppen.Indre fred og ro

Det handler egentlig om å kjenne en dyp indre fred og ro. Stoppe opp i hverdagen, ta gode pauser og bare være den du ER.Min filosofi

Vi er i et bevissthetsskifte der vi kan forholde oss til to "virkeligheter", en verden av lys og kjærlighet og en verden av makt og frykt. Jeg liker å kalle disse tilstandene tung og lett.

Ved å flytte fokuset innover i kroppen, gjøre øvelser som bringer oss inn i "her og nå" vil vi gradvis bygge opp den lyse og lette delen av oss. Vi kan øve oss på å oppleve den lyse siden av dagliglivet. Legge merke til sola, blomsten, nyte kaffekoppen.

Når vi opplever livet som tungt, kan vi lære å oppleve hva som egentlig skjer i kroppen i de tunge periodene. Siden verden fortsatt kan føles ganske tung trenger vi å gjøre forskjellige øvelser som hele tiden kan bringe oss tilbake til det lette. I timene kan jeg hjelpe deg å tilpasse øvelser som passer for deg. Det kan handle om å sette av små pauser i løpet av dagen, lukke øynene og fokusere på pusten.Om meg

Jeg startet min reise innover med å undre meg: Hvem er jeg egentlig? Det var i 1993. Det førte til mange kurs og utdannelser, og jeg har jobbet selvstendig med dette siden 1996.

Hvem er vi egentlig? Sjeler som trenger en kropp for å utrykke oss? Ja, tror jeg. Jeg tror også at det bare er en liten del av sjelen som får plass i den fysiske kroppen, men at det nå skjer en åpning der større og større deler av sjelen kan utrykke seg gjennom kroppen.

Kanskje vi egentlig er lys som har kommet ned til en planet som kaver rundt i makt og frykt? Kanskje vårt lys kan lyse opp det som føles mørkt og tungt? Kanskje tiden er inne for at det som er tungt kan transformeres over i noe lyst og godt?

Det jeg gjør her på Fredtun handler om å gjøre noen gode øvelser for å bygge opp den lyse og lette delen i oss. Ved å kjenne det lette og gode kan det være enklere å gjenkjenne tunge tanker, følelser eller vonde minner. Jeg tror vi har et valg om å være i det lette eller det tunge. Ved å kjenne en lett og flytende følelse i en dyp avspenning / meditasjon, kan vi etter hvert oppdage at vi veksler mellom tung og lett.

Siden samfunnet fortsatt i stor grad er preget av makt og frykt (det tunge), er det veldig fort å havne i den tilstanden. Det skjer uten at vi tenker på det. Derfor er det lurt, synes jeg, å gjøre noen gode øvelser hver dag som hjelper oss inn i den lette og gode flyten.

Du kan lese mer om meg her: her.

Du er velkommen til å ta kontakt om du lurer på noe eller har lyst til å komme til en time.

Du kan komme til dine egne private timer, eller du kan samle en liten gruppe på 2-4 personer.

Det øverste og nederste foto på denne siden: Vidar Seigen, i Kroatia.